Av: JacobsonContentWriter -september 25th, 2016

ufc-fight-night-95

När Cris Cyborg i natt, svensk tid, kliver in i oktagonen för att i sin andra UFC-match möta svenska Lina Länsberg så gör hon det som storfavorit till segern. Det finns egentligen inte mycket som talar till Linas fördel här. Lina Länsberg, som i och med detta begår sin debut hos UFC, får vackert finna sig i att vara underdog. Men vi har ju sett underdogs vinna tidigare. Vem minns inte Holly Holms bedrift mot storfavoriten Ronda Rousey, till exempel?

Om man ska se till speloddsen hos bookmakers som Bevada så är oddsen för de två amazonerna i nuläget som följer: Cris Cyborg -1200 – Lina Landsberg +700.

Detta är dock inte på något sätt en ny sits för Cyborg. Hon har vid ett flertal tidigare tillfällen varit skyhögt favorittippad inför sina matcher. Det är viktigt i det här sammanhanget att komma ihåg att Cristiane Justino, som hon egentligen heter, under lång tid har varit en av de mest dominerande kvinnliga krigarna på jordklotet.

På nätet spekuleras det inte om hon kommer att besegra Länsberg utan när och i så fall hur. Cyborg har haft en förkärlek för att knocka sina motståndare redan i den första ronden. I natt får vi se hur det går. Har Lina Länsberg mot alla odds lyckats hitta en blotta i den annars så stenhårda och muskelstinna fasaden hos den brasilienfödda Cyborg? Eller blir hon ytterligare ett offer i raden?

De två damerna möts i huvudmatchen under UFC Fight Night 95 i Brasilia, Brasilien.

Skriven av Göran Jacobson

Comments

comments

Tags: , , ,