Av: WilliamUstav -oktober 4th, 2016

aldo

Den före detta fjäderviktsmästaren José Aldo har sedan ett tag tillbaka uttryckt sitt missnöje över hur UFC styrs, och nu har han med kraft sagt att han vill lämna inte bara organisationen utan även sporten. Oavsett vad. 

Efter att Conor McGregor (20-3) förra året gav José Aldo (26-2) hans första förlust på över ett decennium, har brasilianaren fruktlöst försökt få till en returmatch. När det blev klart att McGregor möter Eddie Alvarez på UFC 205 hotade Aldo att lämna UFC, något som Dana White tog lätt på. Men nu har det gått så långt att Aldo tänker lämna MMA helt och hållet, även om han skulle bli erbjuden en titelmatch mot McGregor.

– Inte ens det, men det vore det enda rätta. Den här fighten är fighten som borde hända näst i fjäderviktsdivisionen. Jag skaffade mig den rätten när jag gick med i UFC. Jag såg andra mästare förlora och sedan direkt få slåss om bältet igen, sa Aldo till den brasilianska sportkanalen SporTV.

På frågan om något kunde få honom att ändra sig, och inte riva kontraktet, sa han att han bara vill lägga UFC bakom sig, men att han inte heller tänker gå med i någon annan MMA-organisation. Istället verkar han vilja prova något annat. Sedan han var liten har han drömt om att spela fotboll professionellt, och även om han själv medger att han är för gammal för att börja med det nu kan han tänka sig att bli tränare.

Nu är bollen i UFCs och Dana Whites händer, och vi får se vad som händer härnäst i följetången.

Av: William Ustav

Comments

comments

Tags: , , ,