Av: WilliamUstav -oktober 16th, 2016

svensson-vs-clist

I huvudmatchen under lördagens Cage Warriors 79 i Wales stod svensken Martin Svensson för en övertygande och viktig seger mot engelsmannen Scott Clist.

Matchen gick i lättvikt Direkt i första ronden gick Martin Svensson (15-6) till attack med en nedtagning, och visade prov på ypperlig markteknik. Scott ”The Priest” Clist (11-3) fick kämpa rejält för att klara sig undan Svenssons många försök till submissions. Den andra ronden började som den första, med en tidig nedtagning från svenskens sida, och efter bara en minut hamnade Clist i en triangelstrypning som tvingade honom att klappa av.

Vinsten var betydelsefull för Svensson då han blivit släppt från UFC efter den senaste förlusten i februari i år, mot landsmannen David Teymur. Helgens prestation var utan tvekan imponerande och efter matchen var självförtroendet återigen på topp, och nu vill han ha en titelmatch.

– Jag har den bästa jiu-jitsun i Cage Warriors, det är ett faktum. Jag vill ha bältet. Vem som än har den, så vill jag ha den, sa Svensson i en intervju efter matchen.

Martin Svensson tränar till vardags på Frontier MMA i Malmö.

Av: William Ustav

Comments

comments

Tags: , , , , , , , , , ,