Av: JacobsonContentWriter -september 25th, 2016

ufc-205

UFC 205 – den första MMA-galan i delstaten New York sedan förbudet mot professionell utövning av MMA upphävdes i våras – rycker allt närmare. Lördag den 12 november smäller det i anrika Madison Square Garden när UFC intar arenan för att fyra av sin allra första gala mitt i The Big Apple.

MMA har under lång tid varit en otillåten sport i delstaten New York. Men detta är numera historia sedan delstatens guvernör Andrew Cuomo i april i år undertecknade en ny lag som undanröjer det gamla förbudet och istället legaliserar MMA i New York. Därmed var det fritt fram för UFC, Bellator och alla andra MMA-organisationer att arrangera fighter-galor i "The Empire State".

UFC 205 markerar den allra första MMA-galan i New York sedan guvernör Cuomo upphävde det tidigare förbudet. Nu börjar detta historiska matchkort ta form.

Det var i samband med onsdagens avsnitt av UFC Tonight som de första matcherna annonserades. Programledaren Megan Olivi meddelade att fem fighter var klara för UFC 205. Sedan dess har ytterligare matcher annonserats.

Så här ser matchkortet för UFC 205 ut:

Weltervikt (titelmatch): Tyron Woodley (C) vs Stephen Thompson
Kvinnlig stråvikt (titelmatch): Joanna Jedrzejczyk (C) vs Karolina Kowalkiewicz
Weltervikt: Kelvin Gastelum vs Donald "Cowboy" Cerrone
Weltervikt: Lyman Good vs Belal Muhammad
Mellanvikt: Chris Weidman vs Yoel Romero
Lättvikt: Jim Miller vs Thiago Alves
Mellanvikt: Rashad Evans vs Tim Kennedy
Mellanvikt: Rafael Natal vs Tim "The Barbarian" Boetsch
Fjädervikt: Frankie Edgar vs Jeremy Stephens
Kvinnlig bantamvikt: Liz Carmouche vs Katlyn Chookagian
Kvinnlig bantamvikt: Miesha Tate vs Raquel Pennington

Spännande fortsättning följer. På tisdag kommer fler detaljer inför UFC 205 att presenteras i samband med en presskonferens.

Skriven av Göran Jacobson

Comments

comments

Tags: , ,