Av: WilliamUstav -december 19th, 2016

conor-rte

I en intervju avslöjar McGregor revan mellan sig själv och Dana White, och påstår att han blev fråntagen sin fjäderviktstitel utan att ha blivit tillfrågad först. Dessutom släppte han bomben att han kan återvända till oktagonen tidigare än vad White har utannonserat.

Conor ”The Notorious” McGregor är ständigt i ropet, även när han inte går match. Nätet kokar av spekulationer kring hans nya boxningslicens, om huruvida han ska använda den för att möta Floyd Mayweather Jr., och han själv gör allt för att det ska storma runt hans namn. När han besegrade Eddie Alvarez i november blev han den förste i UFC:s historia att hålla titlar i två olika viktklasser, men UFC gav sedan det ena bältet tillbaka till José Aldo, som McGregor ursprungligen hade vunnit fjäderviktstiteln från.

När McGregor intervjuades av RTÉ Sport i samband med att han blev utnämnd till RTE Sports Person Of The Year, korrigerade han reportern som endast benämnde honom som UFC:s lättviktsmästare:

– Jag är fortfarande världsmästaren i två viktklasser, det kan du ge dig på. De kan säga vad de vill, de kan försöka göra falska bälten och dela ut till folk jag redan har krossat. Jag menar, den nuvarande mästaren är en snubbe som jag knockade på tretton sekunder.

Han berättar i intervjun att UFC aldrig kontaktade honom personligen angående att ge bort bältet, och att han inte förstår varför Dana White fick för sig att han skulle vara borta från UFC i tio månader. Barnet som han väntar tillsammans med sin flickvän ska födas i mars, och efter det kan ”The Notorious” vara redo att gå match igen. Men för att göra det har han sagt att WME-IMG, som köpte UFC för nästan 40 miljarder kronor, ska ge honom en andel i bolaget.

Istället kanske han använder sin nyvunna boxningslicens för att ta över den sporten istället:

– Det är en allvarlig tanke, och en väldigt allvarlig konversation som håller på just nu. Wrestling-killarna håller på att kontakta mig, och Hollywood kontaktar mig också. Jag har så många alternativ. [---] Men självklart är matchen mot Floyd det som vi alla vill ska hända.

Kolla in intervjun här nedan:

Av: William Ustav

Comments

comments

Tags: , , , , , , ,