Av: WilliamUstav -december 22nd, 2016

diaz

Spekulationerna och ryktena kring en eventuell match mellan Nate Diaz och Khabib Nurmagomedov har i alla fall tillfälligt tystats av Diaz själv. Han tänker inte ens ta emot samtal från UFC om han inte får minst 20 miljoner dollar.

Pengar har aldrig varit ett så hett ämne i UFC som nu, där allt fler stjärnor kräver mer ersättning för att gå upp i oktagonen. Att obesegrade Khabib Nurmagomedov (24-0) från Ryssland väntar på en match i rampljuset är inte så konstigt med tanke på att han är #1 contender i lättvikt i UFC, och Nate Diaz (19-11) vore ett logiskt val. Men frågan är om det är en match vi kommer få se, eftersom Diaz på onsdagkvällen meddelade att han har hårda krav på att gå upp i oktagonen igen:

– Jag kommer bara gå match i lättvikt i en stor fight, eller om jag får 20 miljoner dollar [ca 186 miljoner svenska kronor, reds. anm.] bara för att ta samtalet, sa till MMAfighting.com

I sin senaste match mot Conor McGregor (21-3), som han förlorade på ett enhälligt domarbeslut, tjänade han 2 miljoner dollar. Diaz, som har fyra förluster på sina sju senaste matcher, vill nu alltså ha en tiofaldig löneförhöjning. McGregor fick enligt officiella siffror drygt 3 miljoner dollar för sin senaste match, så 20 miljoner är en saftig summa.

Den bäst betalde ishockeyspelaren i världen, Sidney Crosby, har för närvarande en årslön på 15 miljoner dollar.

Är Nate Diaz krav rimligt? Kommentera här nedan med era åsikter.

Av: William Ustav

Comments

comments

Tags: , , , , ,