Av: WilliamUstav -oktober 25th, 2016

cruz

Den 30 december smäller det riktigt högt, när den obesegrade Cody Garbrandt möter bantamviktsmästaren Dominick Cruz i en titelmatch på UFC 207.

Den senaste tiden har det spekulerats kring om Cody Garbrandt (10-0) skulle få en chans på bantamviktstiteln efter att tre vinster i första ronden i år, och nu är det äntligen bekräftat. Garbrandt sätter sin obesegrade vinnarsvit på spel mot mästaren Dominick Cruz (22-1), som själv har en i det närmaste fläckfri MMA-karriär. Hans enda förlust var mot Urijah Faber (33-10) för nästan tio år sedan, och mot honom har Cruz fått upprättelse två gånger, nu senast i juni på UFC 199.

Cruz har tidigare kämpat med olika skador som periodvis har hållit honom borta från oktagonen, men det här blir hans tredje match och andra titelförsvar under 2016. För att lyckas behålla bältet lär han noga behöva studera Garbrandts hårt slående stil. ”No Love”, som utmanaren kallas, har vunnit nio av sina tio matcher på knockout eller teknisk knockout, och sju av dem i första ronden.

Garbrandt har sedan i somras väntat på en titelmatch mot Cruz, som han enligt uttalanden i intervjuer och på Twitter inte har mycket till övers för.

Flighten blir huvudevent på UFC 207, tillsammans med Ronda Rouseys efterlängtade comeback i titelmötet mot Amanda Nunes.

Av: William Ustav

Comments

comments

Tags: , , , , , , , ,