Av: Lovisa Andersson -oktober 16th, 2016

Rumble of the kings promotion –awakening

rok

Rumble of the Kings Promotion (ROK) har under senaste 15-åren producerat ett 20-tal galor som tillhört de största och mest respekterade kampsportshändelserna i världen och matcherna har setts live av över 90 000 åskådare samt på TV och internet av hundratals miljoner världen över. Galorna har samlat kampsportens superstjärnor för titelmatcher, serier och turneringar samt ranking- eller kvalificeringsmatcher.

rok-500x500ROK på Annexet efter fyra års uppehåll
Fredagen 25:e november 2016 är det äntligen dags igen för kampsportsfest av stora mått i Stockholm! För den som gillar stående fighting och snygga slagväxlingar i världsklass kommer en dröm äntligen att gå i uppfyllelse.

Det är snart fyra år sedan Rumble of the Kings Promotion anordnade en kampsportsgala i Sverige – något som många fans har efterfrågat sen dess. Rumble of the Kings var under sin aktiva tid den stora scenen för såväl de bästa svenska som hela världens främsta kampsportare.

Comeback, till fansens stora glädje
– "Vi har helt enkelt inte känt att det har funnits underlag under de gångna åren till att bygga en hel gala i Sverige, en gala där varje match var för sig är intressant – förrän nu!"

Svensk Thaiboxning har vuxit mycket de senaste åren. Det har kommit upp en helt ny generation fighters tack vare arvet efter våra tidigare storstjärnor som Jörgen Kruth, Martin Holm, Larry Lindwall m fl. Idag har vi svenska fighters som inte bara lyckats slå sig upp till världstoppen men OCKSÅ lyckats hålla sig kvar där. Från vårt lilla land – det är helt fantastiskt! Och tack vare alla de fantastiska framgångarna som Sverige har haft internationellt går det nu få ihop ett riktigt häftigt Fight Card. En Line-up som alla är stolta över och med matcher som man blir otroligt sugen på att se, vilket vill säga en hel del då vi har kommit att bli rätt kräsna genom åren. Nya Rumble of the Kings går under namnet ”Awakening” och det är precis vad det är.

– "Vi är lite ringrostiga och det här ”uppvaknandet” gör vi med just dessa förutsättningar. Vi vill testa allt i en mindre men elegant arena ett par gånger innan vi växlar upp igen. Fokus denna gång är därför främst på match-making."

im-with-dahlbeck-1-300x300Rumble of the Kings promotion har äran att presentera första matchen på kommande gala. Sanny Dahlbeck (Odenplan Fight Gym) möter Abdou Karim Chorr (Sweden Top Team) i viktkategorin Junior middleweight (154 lb./-69,9 Kg). Denna match går i fulla Muaythai regler, 3 x 3 + 1 EXR med armbågar.

Lite historia om Rumble of the kings (ROK)
Det hela började på Vallentuna Boxing Camp (VBC), ROK's utbildningsakademi 1993. Gymmet blev snabbt en samlingsplats för många nya fighters som ville få en chans att utvecklas och komma in i fightingvärlden guidade av de mer erfarna redan etablerade och välmeriterade fighters i Sverige såsom amatörer, professionella muaythai och kickboxning World Champions.

K-1 Scandinavia
2002 fick teamet bakom VBC exklusiva rättigheten att producera K-1 evenemang för FEG i Skandinavien. Det främsta skälet var att teamet levererade fighters till K-1 sedan 1999 och FEG k-1_3ville ha Skandinaviska fighters till de internationella eventen.

VBC knoppade av eventverksamheten under namnet K-1 Scandinavia. Från små lågbudget event togs steget in i att skapa fullskaligt professionella event. Konceptet förfinades för att ge maximal upplevelse, spänning och underhållning till åskådarna. Första kampsportsgalorna i en miljö som mer liknar en Rockkonsert med musikföreställningar och topp DJ's hade sett dagens ljus.

Åskådarantalet växte från 2500 åskådare (2003) upp till 10 000-11 000 (2005 & 2006). Vid det laget täckte alla de stora tidningarna och TV eventet noga.

Förbud mot kampsport
2007 stod kampsports Sverige inför en tuff utmaning. Proffsboxning hade varit förbjuden i Sverige under de senaste 30-åren och Idrottsminister Bosse Ringholm ville införa samma regler för samtliga kampsporter med fullkontakt. Tanken var att om det under 30 år varit förbjudet att slå med full kraft, varför fick man då både slå och sparka med full kraft såsom ex inom Thaiboxning.

k-1_1ROK teamet Mats Söderström, Paolo Roberto och Kasra Ashhami tillsammans med Fryshuset Anders Carlberg och vice ordförande i IFMA/WMC Mr. Stephan Fox arbetade hårt för att förhindra att detta förbud skulle genomföras. Detta arbete skedde parallellt med många andra kampsportsälskare, kampsportsförbunden och mer än 200 000 kampsportare runt om i hela landet. Det blev aldrig något förbud mot kampsport, istället försvann det 30-åriga förbudet mot proffsboxning.

Rumble of the kings
Under de senaste 7 åren har ROK har blivit en ledande aktör inom fullkontaktsport och förmodligen det största produktionsbolag inom kampsport i Skandinavien.

Sedan 2003 har ROK producerat över 14 stora kampsportsgalor varav 6 har ägt rum på Globen Arenas. Eventen har besöktes av över 70 000 åskådare på plats och setts av miljontals TV & internet tittare runt om i världen.

k-1_2Under 2008 beslutade ROK att gå från att vara K-1 Scandinavia to Rumble of the Kings Promotion. Orsaken var att kunna arbeta med flera organisationer och förbund för att kunna bredda och utveckla sina event med t ex både MMA och Thaiboxning.

ROK delas in i två nivåer: huvudkortet och Pre-kortet. Det viktigaste kortet är att matcha för titlar som berättigar till olika serier såsom K-1 World GP eller arbeta sig upp i världsrankingen. Pre-kortet är att bygga upp en bas med nya fighters som har arbetat sig upp till nivån som nationella eller Europeiska mästare och som förtjänar en chans att visa om de kan vara morgondagens stjärnor.

Läs mer på rumbleofthekings.com

Lovisa Random

Comments

comments

Tags: , , , , , , , , , , , , ,